8. SZENT MÁRTON ÚJBORFESZTIVÁL ÉS LIBATOR
2010. november 13-14.


Gasztronómiai és borszakmai programok
10.00-18.00 Libaétkek kínálata a fogadóban
10.00-18.00 Minőségi kézműves újborok és pálinkák bemutatója, kínálata a fesztiválsátorban
10:00-15:00 Bor TOTÓ és lopózás – sorsolás utáni eredményhirdetés és díjátadó a fesztiválsátor színpadán, mindkét nap 16:00-kor
November 13. (szombat)
19.00 A Jászárokszállási Fogadó ünnepi vacsorája (Előzetes jelentkezés szükséges!) és kínálata a fesztivál ideje alatt

Borászok
Bujdosó Pincészet (Balatonlelle), Etyeki Kúria (Etyek), Demeter Pincészet (Eger), Dúzsi Tamás pincéje (Szekszárd), Ferenczi Szőlőbirtok (Szekszárd), Planina Borház (Mohács), Remete-Bor Kft. (Szekszárd), Vylyan Pincészet (Kisharsány)

Márton-napi csemegék

A kiállításőrök a házakban sült almával, sült krumplival, pattogatott kukoricával kínálják a vendégeket. A fesztiválon kóstolni lehet még sült tököt, kemencés lángost, libatepertőt zsíros kenyérrel, fogyasztható forralt bor és forró tea, sült gesztenye, szilvalekvár, mézes termékek, kecskesajt termékek és különféle gomba termékek.

Népi hagyományőrző, kézműves programok 10:00-16:00

Hagyományőrző Óvónők Vidám tollfosztója
A Magyarországi Kovácsmíves Céh szekér és kovácsolás bemutatója 
Zokniliba, terménybáb, Krumplipuska készítés
Márton-napi népszokások a Lajta Néptáncegyesülettel 
Őszi asztali és ajtódíszek, koszorúk készítése
Lampion, töklámpás készítés /10:00-13:00/
Gyertyamártás 
Te vagy a ludas!” – libás játékok
Mézeskalács készítés, bemutató és árusítás

A bejegyzés trackback címe:

https://kozossegihaz.blog.hu/api/trackback/id/tr872438170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása