EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Hallgatói Karrier- és Szolgáltató Központ 1052 Budapest, Gerlóczy utca 11. Tel.: 411-6500/1357, Fax: 381-2363, E-mail: info@karrier.elte.hu Fókuszban a szülők

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal szerveznek Országos Pályaválasztási Szülői Értekezletet december 4-én az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. A rendezvény célja, hogy a felvételizők szüleinek a pályaválasztási kérdésekkel és a felvételi folyamattal kapcsolatban naprakész információkat nyújtsanak.

Az Országos Pályaválasztási Szülői Értekezlet hiánypótlónak számít, hiszen a pályaorientációs fórumok eddig háttérbe szorult, de fontos szereplőit, a szülőket szólítja meg. A rendezvény előnye, hogy a legfontosabb pályaválasztási információk egy időben, egy helyen elérhetővé válnak, eddig ez csak hosszú és kimerítő utánajárással volt lehetséges.

Az egész napos eseményen az érdeklődők olyan előadásokat hallhatnak, amelyek a gimnáziumi felkészülést, a felvételi eljárást és a felsőoktatási éveket is érintik. A meghívott előadók a középiskolai évekhez kötődően a pályaorientációról, a felvételi folyamatról és az elérhető jogorvoslati lehetőségekről tartanak előadásokat. A felsőoktatást érintő témák az egyetemi közösségi életet, a nyelvtanulási lehetőségeket, a különböző tehetséggondozó programokat és a diákhitelt is érintik. A vendégek az előadások mellett interaktív workshopokon is részt vehetnek, amelyeken a pedagógusok szempontjairól és a mentorprogramokról is szó lesz. A kiállítótérben az egyetemi élet és a felsőoktatási szektor fontos szereplői képviseltetik magukat, akik standjaiknál várják az érdeklődők kérdéseit. A rendezvény védnöke Dr. Mezey Barna, az ELTE rektora lesz.

Az Országos Pályaválasztási Szülői Értekezlet tehát olyan kapaszkodót szeretne nyújtani a szülőknek, amelynek segítségével átláthatják a gyermekeik számára sorsdöntő időszak lényeges pontjait. A hétvégi időpontnak köszönhetően az ország minden pontjáról várják az érdeklődő szülőket és pedagógusokat is. A rendezvény ingyenes, azonban reggel kilenc órától az előadótér befogadóképessége miatt kötelező lesz regisztrálni.

A rendezvény pontos helyszíne és időpontja:

2010. december 4. 10 óra (regisztráció 9 órától), ELTE BTK, 1088 Budapest, Múzeum krt. 4.

Regisztráció, információ: opsze@karrier.elte.hu

Program: https://karrierkozpont.elte.hu/eltekarrier/Content?id=1504567&width=75&height=75

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozossegihaz.blog.hu/api/trackback/id/tr602471023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása